Minggu, 17 November 2013

Lucky No. 14 Reading Challenge


Hai hooo, selamat hari minggu dan semoga hari liburmu menyenagkan ^^ Maaf ya belum update review lagi, insyaallah mulai minggu depan, beberapa hari ini banyak proyek jadi postingan non review merajalela, tapi masih berhubungan dengan buku kok :p. Di postingan entah yang mana saya pernah bilang kalau kemungkinan besar hanya akan mengikuti beberapa reading challenge bahkan kalau bisa nggak ikut sama sekali, rencana membuat reading challenge sendiri pun masih saya kaji ulang bisa nggak konsisten, melihat Sitta Karina reading challenge saya mandeg di awal tahun, hahahahahuhuhuhahahaha. Entah Kumcer Reading Challenge nanti beneran saya host apa nggak, masih angin-anginan.

Daripada galau nggak dapat jawabannya, mending saya ikut reading challenge yang kece badai. Karna tema buku yang diambil asik banget, luluh lah saya kepengen ikut, bener-bener beda dan menantang, cocok untuk saya yang berkepribadian 'bebas'. Sebelum ikut saya tanya dong syaratnya yang buat saya penting banget, bukunya nggak ditentuin di awal tahun kan? Pokoknya setahun ini kita bebas mau pilih buku di kategori nomor berapa baru akhir tahun kita buat list review dan apakah sukses atau nggak? Selain itu nggak perlu setor link tiap akhir bulan, yang sering lupa saya lakukan. Melihat reading challenge tahun lalu yang kebanyakan nentuin judul bukunya dulu, malah membuat saya tertekan #halah. Saya malah stress mau baca apa selain itu mood baca saya tahun ini bener-bener kacrut, sebagian besar buku romance, lainnya bisa diitung dengan jari. Untung saja reading challenge ini bener-bener 'nggak banyak aturan' jadi ayok aja ikut :D

Berikut kategori buku yang harus dibaca:
Here are the 14 categories:
1. Visit The Country: Read a book that has setting in a country that you really want to visit in real life. Make sure the setting has a big role in the book and it can make you know a little bit more about your dream destination.
2. Cover Lust: Pick a book from your shelf that you bought because you fell in love with the cover. Is the content as good as the cover?
3. Blame it on Bloggers: Read a book because you’ve read the sparkling reviews from other bloggers. Don’t forget to mention the blogger’s names too!
4. Bargain All The Way: Ever buying a book because it’s so cheap you don’t really care about the content? Now it’s time to open the book and find out whether it’s really worth your cents.
5. (Not So) Fresh From the Oven: Do you remember you bought/got a new released book last year but never had a chance to read it? Dig it from your pile and bring back the 2013.
6. First Letter’s Rule: Read a book which title begins with the same letter as your name (for me, Astrid means A, and I can read anything that started with the letter A). Remember: Articles like “a”, “an” or “the” doesn’t count :)
7. Once Upon a Time: Choose a book that’s been published for the first time before you were born (not necessarily has to be a classic book, just something a little bit older than you is okay. You can read the most recent edition if you want to)
8. Chunky Brick: Take a deep breath, and read a book that has more than 500 pages. Yep, the one that you’ve always been afraid of!
9.  Favorite Author: You like their books, but there are too many titles. This is your chance, choose a book that’s been written by your fave author but you haven’t got time to read it before.
10. It’s Been There Forever: Pick up a book that has been there on your shelf for more than a year, clean up the dust and start to read it now :)
11. Movies vs Books: You’ve seen the movie adaptation (or planned to see it soon) but never had time to read the book. It’s time to read it now, so you can compare the book vs the movie.
12. Freebies Time: What’s the LAST free book you’ve got? Whether it’s from giveaway, a birthday gift or a surprise from someone special, don’t hold back any longer. Open the book and start reading it now :D
13. Not My Cup of Tea: Reach out to a genre that you’ve never tried (or probably just disliked) before. Whether it’s a romance, horror or non fiction, maybe you will find a hidden gem!
14. Walking Down The Memory Lane: Ever had a book that you loved so much as a kid? Or a book that you wish you could read when you were just a child? Grab it now and prepare for a wonderful journey to the past :) Comic books or graphic novels are allowed!
Untuk tahu rules dan kepengen ikut juga, yuk ke blognya mbak Astrid di Books To Share ^^



7 komentar:

  1. hahahaha.. iya siiihh.. kalau nentuin judul buku duluan jadi serasa 'wajib' baca tuh buku padahal khan baca buku itu seringkali tergantung mood yaa :)) marii.. semangaaat menjalani challenge tahun 2014 ^o^

    BalasHapus
    Balasan
    1. yap, semanangat! jangan sampe gagal lagi kayak tahun ini :p

      Hapus
  2. yeaaay sulis ikutaaan, thankies ya :) semoga sukses sampai ke tujuan hihihi...

    BalasHapus
  3. Wawww bahasa inggris semua. Keren. sukses yah mbak buat tantangannya^^

    BalasHapus
  4. Semoga sukses kak reading challenge nya...

    BalasHapus
  5. Gmn reading challenge-nya mbak? sukses?

    BalasHapus

Silahkan berkomentar, jejakmu sangat berarti untukku :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...